Кампания "Този път ще гласувам" на Европейския парламент

12.04.2019

Между 23 и 26 май 2019 г. във всички страни в Европейския съюз ще се проведат европейски избори. Резултатите от тях ще са определящи за бъдещето на европейския проект. Загрижен от надигащия се популизъм и заплахите пред демокрацията, Европейският парламент започна общоевропейска надпартийна кампания Този път ще гласувам.

Бюрото на Европейския парламент в България Ви кани да се включите в тази кампания, чиято цел е да насърчи повече хора да гласуват. Това ще помогне повече хора да научат за каузата ни, която не е обвързана с никоя партия или политическо семейство в Европа. Над 220 000 европейци, сред които популярни лица от всички европейски държави, вече са се включили в тази инициатива, заявявайки, че ще гласуват на следващите европейски избори.

Сега задачата пред нас е да привлечем повече хора да убедят и своите приятели и познати да гласуват. И Вие можете да го направите, като споделите с публикация или видео във Вашите социални мрежи защо смятате, че е важно да се гласува на европейските избори в края на месец май и какво е за Вас Европа, използвайки хаштаговете #ТозиПътЩеГласувам и #АзизбирамЕС2019. Ще се радваме да споделите и платформата Този път ще гласувам, чрез която набираме активни поддръжници и доброволци за кампанията.

Повече за кампанията можете да научите от:

• платформата Този път ще гласувам, на която можете да се регистрирате, като поемете ангажимент да гласувате или изявите желание да помогнете за разпространение на кампанията. След регистрацията получавате уникален линк, който може да споделяте с кръга си от приятели и последователи в социалните мрежи и по този начин също да привличате доброволци в кампанията;
  • сайта Какво прави Европа за мен, в който на достъпен език се обяснява с какво Европейският съюз е подобрил ежедневието ни, какви проекти е финансирал в региона ни, с какво помага на различни социални и професионални групи и в различни сфери на политиките;
  • сайта Европейски избори, който информира за процеса на гласуване и предлага резултати от предишните избори за ЕП;
  • приложението за мобилни устройства Citizens’ App, което съдържа информация за събития в близост до Вас по избрани от Вас теми;
  • Центъра за изтегляне на документи за кампанията на Европейския парламент, където можете да намерите готови модели на плакати, фото рамки, стикери и други, които можете да разпечатате или да ползвате в социалните мрежи.

Екипът на Бюрото е на Ваше разположение за всякакви въпроси, свързани с кампанията. Лице за контакт: Таня Чунтова (cc), тел. 0878853547, email: .