Честит едновековен юбилей на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий – 1919", с. Дорково

22.03.2019

На 22 март 2019 г. жителите и гостите на с . Дорково отбелязаха 100-годишния юбилей на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1919 г." с. Дорково. Официални гости на тържеството бяха Председателят на Асоциация "Съвременни читалища", народни представители, областният управител на Област Пазарджик, кметовете на община Ракитово и село Дорково, както и представители на общинския съвет. Бе получен и поздравителен адрес от г-н Румен Радев - Президент на република България. Асоциация "Съвременни читалища" награди с грамота и плакет НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1919", с. Дорково за изключителен принос към читалищното дело в България и по случай 100 години ползотворна читалищна дейност, съхраняваща и развиваща духовността и българщината, обединяваща местната общност и създаваща възможност за личностно развитие в областта на културата, изкуствата и образованието. С грамота и плакет бях наградени и изявени читалищни дейци за принос в читалищната дейност.

Пожелаваме на читалищните дейци да съхранят градивната си енергия и творческо вдъхновение, да поддържат и развиват духовността в името на бъдността на българщината, да запазят образа на съвременно читалище - новатор, обърнато към нуждите на местната общност.

НА МНОГАЯ ЛЕТА!