Стартираха нови седем обучения по професия "Библиотекар"

16.12.2011

През месеците ноември и декември стартираха седем обучения за придобиване на професионална квалификация по професия "Библиотекар". Обученията се финансират от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" , схема "Аз мога повече" и се провеждат в градовете Варна, Видин, Враца, Исперих, Пазарджик, Провадия и Търговище, като в тях са включени читалищни библиотекари от съответните области.

Обученията се организират от Центъра за професионално обучение към Асоциация „Съвременни читалища" съвместно с Българската библиотечно-информационна асоциация и РБ "Пенчо Славейков" гр. Варна , РБ "Михалаки Георгиев" гр. Видин , РБ "Христо Ботев" гр. Враца , Централна общинска библиотека "Петя Йорданова" гр. Исперих , РБ "Никола Фурнаджиев" гр. Пазарджик, НЧ "Алеко константинов" гр. Провадия и РБ "Петър Стъпов" - Търговище .

Обучение по професия "Библиотекар" във Видин
През следващите 7 месеца читалищните библиотекари в рамките на 600 учебни часа ще изучават основните дисциплини от учебната програма: Общо библиотекознание, Библиотечни фондове, Библиотечни каталози, Библиотечно обслужване, Управление и организация на библиотеката и др.

Пожелаваме на колегите ползотворно обучение и успешно полагане на изпитите!